Kapat
Kayıtlı Bir Üyemiz Değilsiniz. Lütfen Tüm Olanaklarımızdan Faydalanabilmek İçin Kayıt Olun. TıKLaYıN! ;)

IPB
Google

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

> BauLive - FaceBook Grubu Özel İlanıdır

Forumumuzdaki;

Güncel ev Eşyası Alım - Satımı , Ev Arkadaşı Arama , Ev Arama , Sınav Soruları Gibi İhityacınız Olan Çoğu Bilgiye FaceBook Grubumuz Üzerinden Ulaşabilirsiniz.

Grubumuza Üye Olmak için Aşağıdaki Resme Tıklayın.

Sizinde Herşeyden Haberiniz Olsun

Reply to this topicStart new topic
> Besyo Hakkında Bilgiler
Live
mesaj 15.08.2009, 16:31:36
İleti #1

.: Site Sahibi :.
Grup Simge

Forum Bilgileri  Grup: RooT
Konular: 13,473
Üye No: 14
Nereden: Van'da Artık

Level: 91
Sonraki Puan:
17241/41050

HPBar
Forum Gücü:
30732/30732

MP
Günlük Aktiflik:
14%

EXPBar

Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Genel Bilgileri

Besyo Hakkında Bilgiler, Besyo nedir?, Besyo Tarihçesi

Tarihçe

Yüksekokulumuz 02.06.2000 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş ve 2002-2003 eğitim öğretim yılında “Spor Yöneticiliği” bölümüne ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. 2004-2005 yılında bu bölümümüze, “Antrenörlük Eğitimi” ve “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği” bölümleri eklenmiştir.

Yüksekokulumuzda, bu üç bölümde toplam 403 öğrencimiz öğrenim görmektedir.

Bu öğrencilerimizden, 21’i milli sporcudur. Bu sporcularımız, atletizm, futbol, judo, karate, masa tenisi ve triatlon dallarında ülkemizi temsil etmektedir. Ayrıca, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, Üniversitemizi basketbol, karate, judo, eskrim, masa tenisi, atletizm, güreş, hentbol, tenis ve voleybol gibi spor dallarında temsil eden Spor Takımlarında da görev almaktadır.

Yüksekokulumuzda, eğitim-öğretim faaliyetleri yarıyıl etkinlikleri ile sınırlı kalmamakta; yarıyıl sonlarında düzenlenen yaz ve kış kamplarıyla da desteklenmektedir. Bu kapsamda, öğrencilerimiz dağcılık, su altı sporları, kayak ve yelken gibi derslerin uygulama çalışmalarını yapmak üzere yaz ve kış kamplarına katılmaktadır.

Besyo Vizyonumuz

Eğitim ve öğretim programları, araştırma çalışmaları ve yayınları, insan kaynakları ve tesisleri; yenilikçi, paylaşımcı ve yol gösterici yapısıyla; beden eğitimi ve spor alanında örnek gösterilen ve paydaşları tarafından özellikle tercih edilen saygın bir Yüksekokul olmaktır.

Besyo Misyonumuz

Dünyada ve ülkemizde, uygar düşüncelerin ve çağdaş ilerlemelerin yayılması ve gelişmesine katkı sağlamak; bunun için beden eğitimi ve spor alanında ihtiyaç duyulan bilgiyi araştırmak, yaymak ve yenilemek; ülke ve dünya standartlarına uygun eğitim programları ile Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, evrensel değerlere sahip, sorgulayan, akılcı ve bilimsel düşünen, üreten, sorumlu ve etik değerleri geliştiren ve koruyan, topluma kaliteli spor hizmeti sunabilecek bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmektir.

Besyo Değerlerimiz

Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık,
Hak ve sorumlulukların eşit bir şekilde paylaşılması
Sevgi, saygı ve dayanışma kültürüne sahip dürüst ve şeffaf yönetim anlayışı
Yüksek ahlaki ve insani değerleri benimseme
Sporu; sağlık, dostluk, kardeşlik gibi değerlerin aracı olarak görme
Araştırmayı, sorgulamayı ve tartışmayı esas alan bilimsellik
Çevreye, doğaya, kaynaklara ve topluma karşı sorumluluk

Besyo Yönetim

(IMG:http://besyo.balikesir.edu.tr/yonetim.jpg)

Besyo Yönetim Kurulu

Prof.Dr. Tamer BOLAT
Yard.Doç.Dr. İbrahim KAÇMAZ
Yard.Doç.Dr. S. Murat YILDIZ
Yard.Doç.Dr. Ali Naci ARIKAN
Yard.Doç.Dr. İbrahim ERDEMİR
Yard.Doç.Dr. Murat ÖZMADEN
İsa KOÇ (Raportör)

Besyo Yüksekokul Kurulu

Prof.Dr. Tamer BOLAT
Yard.Doç.Dr. İbrahim KAÇMAZ
Yard.Doç.Dr. S. Murat YILDIZ
Yard.Doç.Dr. Ali Naci ARIKAN
Yard.Doç.Dr. İbrahim ERDEMİR
İsa KOÇ (Raportör)

Besyo Bölümleri
Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu aşağıdaki bölümlerde eğitim vermektedir:

• Spor Yöneticiliği
  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
  • Antrenörlük Eğitimi

Antrenörlük Eğitimi

Antrenörlük Eğitimi Bölümünün amacı, seçilen spor dalında uzman, insanları seven, iletişim becerisi yüksek, dışa dönük, öz disiplini gelişmiş, kendine bağlı grubu yönetip, yönlendirebilecek liderlik özelliklerine sahip, yeniliklere açık, yaratıcı kişiler yetiştirmektir. Bölümde ağırlıklı olarak antrenman (hareket) eğitimi alanında eğitim-öğretim verilmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde kadrolu olarak, özel ve resmi okullarda, özel ve resmi kurum ve kuruluşlara bağlı spor kulüplerinde, amatör ve profesyonel liglerdeki spor kulüplerinde, üniversitelerde, sporcu eğitim merkezlerinde, özel spor kurslarında; sözleşmeli, kadrolu veya fahri antrenör olarak amatör veya profesyonel statüde görev alabilmektedirler.

Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünün amacı ise; üst düzeyde akademik yeteneğe sahip, spor yeteneği olan, göz-el ve ayaklarını eşgüdümle kullanabilen, bedence sağlam ve güçlü, spora karşı ilgili ve bu alanda başarılı, düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, insanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen, kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı kişiler yetiştirmektir. Bölümde, genel kültür, öğretmenlik formasyonu ve alan bilgisine yönelik eğitim-öğretim verilmektedir. Mezun olan öğrencilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak; ayrıca çeşitli spor merkezlerinde, aerobik salonlarında ve fitness merkezlerinde eğitmen olarak çalışabilirler.

Spor Yöneticiliği

Spor Yöneticiliği Bölümünün amacı; spora üst düzeyde yetenekli, yönetme ve yönlendirme yeteneğine sahip, insanlarla iyi iletişim kurabilen, ekip halinde çalışmaktan hoşlanan ve sorumluluk sahibi kişiler yetiştirmektir. Bölümde ağırlıklı olarak spor yönetimi ve organizasyonu ile spor işletmeciliği alanlarında eğitim-öğretim verilmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz, amatör ve profesyonel liglerdeki spor kulüplerinde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı İl ve İlçe Müdürlüklerinde, kamu ve özel kuruluşlarla ilgili her türlü spor tesislerinde, sporcu eğitim merkezlerinde, özel spor kurslarında çalışabilirler.
Go to the top of the pagePM

+Quote Post
ujnat17
mesaj 29.05.2010, 13:28:24
İleti #2

..:: Rütbe Durumu ::..
Grup Simge

Forum Bilgileri  Grup: üYe
Konular: 1
Üye No: 27,721

Level: 3
Sonraki Puan:
0/130

HP
Forum Gücü:
2/42

MPBar
Günlük Aktiflik:
20%

EXPBar

teşekkrler
Go to the top of the pagePM

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

Collapse

> Benzer Konular

Başlık Cevaplar Konuyu Başlatan Okunma Son Aktivite
No New Posts Sabit Konu : Besyo idari Personeli
0 Live 368 15.08.2009 - 16:39:14
Son Yazan: uLá$
No New Posts Sabit Konu : Besyo Akademik Personeli
0 Live 595 15.08.2009 - 16:31:46
Son Yazan: uLá$
Closed Besyo öğrencisinden satılık eşyalar
1 gamester 242 03.07.2009 - 18:05:43